Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Verksamhetsrapport ht 2013

UddevallaSkapad av Christella 2013-12-10 13:49
Hej!

Så har ännu en rolig termin förflutit och det är dags att summera vad vi gjort. Jag kan utan svårigheter konstatera att barnen tycker det är väldigt roligt att måla och pyssla.

I början av hösten var vi mycket ute i naturen. Vi talade om vad som händer med växtligheten när det blir kallare och vi lånade svampböcker på biblioteket. Därefter fick barnen forma svampar av trolldeg som vi sedan målade i vackra färger.

Vi har lärt oss vad olika former heter som cirklar, rektanglar och kvadrater. Klippte ut dem och gjorde roliga figurer av dem som vi klistrade upp på färgat papper.

Vi har tillverkat hus av skokartonger.

Målat på disktrasor med textilpennor.

Sockermålning

Tillverkat egen fingerfärg.

Målat med fönsterfärg.

Gjort små skålar av indianpärlor.

Låtit kreativiteten flöda fritt och målat tavlor på kartong.

En regnig höstdag gjorde vi söta paraplyer av papptallrikar och piprensare.

Vi har målat med alla möjliga slags färger, vattenfärg, hobbyfärg, kritor, pastellkritor, glitterfärger mm. Vi har lärt oss vad de olika färgerna heter och upptäckt lite av hur man kan blanda färger för att få fram nya.

En dag när leksakskatalogerna kommit i brevlådan inför julhandeln, var barnen fullt upptagna med att titta i dem och längta till julafton. Då klippte vi och klistrade ur dessa kataloger och gjorde våra önskelistor till tomten. Mycket uppskattat!

Förutom allt detta har vi läst mycket böcker och lyssnat på cd skivor. Vi läste bl a boken om Halvan som handlar om vad man ska göra vid en brand. Ett bra tillfälle att tala med barnen om detta.

Självklart har vi hunnit med att baka också. Pepparkaksbaket är avklarat men vi ser fram emot en liten julfest där vi får julpyssla tillsammans. Därefter ska vi äta pepparkakor, lussebullar, clementiner och förstås skumtomtar. Är det julfest så är det!

Vi har haft en rolig termin tillsammans med mycket pyssel, lek bus och skratt!
Önskar er alla en riktigt God jul!

Lena Grunnan

  • Kommentarer(1)//blogg.christella.se/#post110