Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Verksamhetsrapport Ht -13

KungälvSkapad av Christella 2013-12-11 21:26
Denna termin har fullständigt rusat iväg! Innan jag riktigt hunnit sätta alla mina planer i verket är det dags att summera terminen! Givetvis har vår flytt och vårt renoveringskaos bidragit till detta.

Men vi har ändå hunnit med en del av det jag planerade. Några av barnen har testat på att arbeta med akrylfärger. Med pensel, färg och glitter tillverkades några julgranskulor och även andra fantasifigurer.

De yngsta barnen har arbetat mest med papper och pennor och även övat mycket på att klippa olika figurer. Att pussla har vi övat mycket på, vilket är ett bra sätt att få en känsla för olika färger, nyanser och former.

En av mina tankar i början av terminen var att låta barnen testa på att modellera i lera. Detta blev i stället modellering i marsipan då några fina grisar tillverkades.

Glittriga papper, kort och kuvert tillsammans med olika sorters pynt har förvandlats till vackra kort.

I övrigt har terminen erbjudit mycket av fri lek, utevistelse, sagostunder och skogspromenader. Upptäckten av ett älg-skelett var mycket uppskattat hos två av barnen. :)

Barnen har uppskattat arbetet undet terminen. Däremot märker jag att de barn som enbart är fritidsplacerade hos mig önskar mest att få leka fritt då vardagen i skolan redan är väldigt uppstyrd med diverse projekt, pyssel och skolarbete. Och det har jag försökt lyssna på även om jag vid några tillfällen fått dem med på mina planer.

Vi har alltså lärt oss en del nytt vad gäller färg och form även om det inte blev i den omfattning som jag planerat. Och framöver väntar något mer av julpyssel innan terminen är slut. Men min önskan är att vi skulle få fortsätta på detta tema även nästa termin.

Av Susanna Giselsson.

  • Kommentarer(1)//blogg.christella.se/#post112