Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Verksamhetsrapport VT -14

UddevallaSkapad av Christella 2014-06-12 20:11

Vi började tema våren med att prata om vad som händer under våren, varför och vad som behövs (t.ex. sol och värme). Vi började föra diagram en gång i veckan över dagarnas längd och dagstemperaturer, vilket har visat att dagarna blir jämnt längre medan temperaturen kan gå mycket upp och ner men ändå så blir det stadigt varmare under våren.

Vi har varit på utepromenader och haft lagtävling om namn på träd och växter. Barnen har ritat vårtecken och skrivit fantastiskt fina vårdikter och vårsånger.

Vi var på besök på Emaus lantgård i Uddevalla, där vi fick rida på hästar, gosa med kaniner, snickra m.m.


Och så har alla barnen haft det väldigt mysigt med våra fyra kattungar som föddes i slutet av februari.


Vi drev upp solrosor i krukor som barnen fick plantera ut hemma. Vi sådde även rädisor utanför vårt hus, men de grävde kattungarna upp...

Vi har lärt oss mer om utvecklingen under våren samtidigt som vi jobbat vidare med att förstå och uttrycka oss på svenska t.ex. genom att läsa berättelser, göra draman, rim och ramsor, en hemlig väska för de yngre barnen där de fick plocka upp saker och lära sig namnen på dem m.m.


Idag (12 juni) hade vi vår sommarfest på stranden med bad, lek och grillning. De föräldrar och syskon som kunde kom med!

Glad sommar till er alla! smiley

Åsa Duff, Uddevalla

  • Kommentarer(0)//blogg.christella.se/#post144