Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

verksamhetsrapport våren 2012

MarkSkapad av Camilla Edvardsson 2012-06-18 19:58
  • Eva Löf
  • Vad har vi gjort

I vintras tog vi in snö i en stor burk. Vad hände med snön i värmen? Sedan silade vi vattnet. Är snön så ren som den ser ut? Bra då äter vi inte mer snö.

Vad händer när man sätter ett glas över ett värmeljus?

Vi hällde lika mycket vatten i olika stora glas. Barnen trodde att det glas med högst vattennivå innehöll mest vatten men så var det inte. Det har att göra med hur vida glasen är. Nu blir det inte krig här när det inte ser ut att vara lika mycket i de olika glasen.

Vad flyter och vad sjunker har vi gjort i en balja på bordet. Vet inte om de lärde sig något av det. De var mycket ofokuserade. Ville mest plaska i det roliga vattnet.

När vi varit i skogen har vi lagt våra fruktrester på ett visst ställe för att två veckor senare se vad som hänt. Äpple och päronrester hade någon ätit upp men bananerna hade bytt färg. Vi kommer att fortsätta titta till bananskalen.

Vi har sått i krukor och hoppas att det snart kommer upp något där.

Nu har vi också just varit på Navet i Borås och träffat experimentdraken Berta.

Våra annars ganska ofokuserade små barn satt stilla och lyssnade och provade de experiment vi gjorde där. Fick med oss en experimentlåda hem. Vi lånar den i två veckor och kommer att göra lite fler försök.

Annars fortsätter vi med hur vi ska vara mot varandra och djuren.

  • Vad har vi lärt oss?

Här ovan gav jag några exempel på saker som vi lärt oss.

Denna termin har vi också lärt oss hur vi ska vara mot hönorna som är med oss i trädgården. Inte jaga, fäkta och skrika åt djuren.

Regler runt mina egna barns rum och leksaker börjar sätta sig och fungera riktigt bra nu.

Jag har också lärt mig att ha tålamod med barns utveckling. För vissa tar det lång tid släppa blygstadiet och verkligen börja leka med de andra barnen. Jag behövde inte göra mer än att bara låta det vara för rätt som det var så började hon leka och vara tillsammans.

  • Kommentarer(0)//blogg.christella.se/#post17