Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Temautvärdering Vt 2015

EslövSkapad av Christella 2015-06-08 10:40

Vårens tema: "RIM OCH RAMSOR".

● Vad har vi gjort?

Vi har läst en massa böcker på rim. De populäraste har varit ”Baronen som sköt med kanonen” och ”Amiralen som tappade sandalen” (båda skrivna av Ulf Löfgren) Barnen har lärt sig dessa utantill! Vi har sjungit sånger och lyssnat på låtar…favoriterna har varit ”Ägg” och ”Där uppe i gardinerna…”. När det var skollov tittade vi på den nya filmen ”Krakel Spektakel”, den är fylld med rim och ramsor. Eftersom vi läst Lennart Hellsings ”Här dansar Herr Gurka” kände de igen det mesta, och de älskade den!

Vi har haft ”veckans ramsa” och lärt oss en massa ramsor, både nyare och klassiska! Dessa har vi sedan målat/ritat till och satt ihop till en egen rim och rams bok.

● Vad har vi lärt oss?

Vi har lärt oss en massa nya ramsor och sånger. Att använda fantasin och hitta på egna rim, rimord och ramsor, numer rimmas det väldigt mycket spontant! Att snappa upp, och uppmärksamma rim…ofta har barnen kommit ivrigt efter helgen och berättat om nya rim de hört. Jag har lärt mig vilket fantastiskt minne barn har, då de minns en ny ramsa mycket snabbare än vad jag görsmiley

Önskar alla en underbar sommar!

Veronica i Eslövsmiley

  • Kommentarer(0)//blogg.christella.se/#post220