Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Verksamhetsrapport hösten 2012

GagnefSkapad av Christella 2012-11-27 09:14
Vad har vi gjort?

Vi har ägnat oss mycket åt musik och börjat dagarna med en musikstund då både de större och de mindre barnen varit delaktiga. De har fått prova spela på olika instrument, klappa och dansa till musik och sjunga bla Astrid Lindgrensånger. Vi har även gjort i ordning en “Hemlig låda” med olika saker tillsammans. Varje sak representerar en sång eller en ramsa. Lådan tas ner ibland och barnen får välja en eller två saker var. Väldigt uppskattat och roligt!

Eftersom jag är ensam Christella-anställd i kommunen har vi för att träffa andra barn varit på öppna förskolan varje tisdagförmiddag. Den är välbesökt av barn i olika åldrar och ungefär samma barn varje vecka. Det har kännts väldigt givande och trevligt!

De större barnen har ritat mycket på fri hand, målat med vattenfärg och även målat målarbilder (oftast med en favoritbarnskiva ”Kling klang i bygget” Av Gullan Bornemark i bakgunden!), även här med inslag av terminens tema.

När de mindre barnen sovit mitt på dagen har de större barnen fått välja ett favoritspel som vi spelat samt att jag läst högt ur tjockare Astrid Lindgrenböcker som ”Bullerbyn”.

Vi har varit ute och gungat, cyklat, klättrat i träd, lekt olika springlekar, räfsat löv, gått promenader mm.

Vad har vi lärt oss?

Vi har (försökt) lära oss att alla ”gills” lika mycket trots olika åldrar mm.

Vi tränar också på en lugnare matsituation, att man sitter på sin plats under hela matstunden och inte pratar för starkt eller samtidigt som någon annan. De äldre ska vara goda föredömen för de yngre, men ibland kan det nästan bli tvärs om...

Gagnef 27 november 2012

Marie Vinsander

  • Kommentarer(1)//blogg.christella.se/#post37