Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Temautvärdering vt -18

KungälvSkapad av Christella 2018-06-27 21:42
Vad har vi gjort? Vi har pratat om våra fyra årstider och funderat över hur naturen förändras på olika sätt under året. Av naturliga skäl har vi mest jobbat med våren. Vi har pratat om vad som händer ute i naturen när solen och värmen återvänder, sett hur frön fått gro och växa upp till stora plantor och även pratat en del om insekternas betydelse som pollinerare. De barn som har velat vara med i plantering och skötsel av växterna har fått det. Utöver detta har vi som vanligt målat och pysslat mycket, varit på öppna förskolan, sjungit, lekt, läst böcker, spelat spel, jobbat med läxor och varit på en och annan utflykt.

Dessa aktiviteter, spel, sånger och böcker har i stor utsträckning handlat om vår natur på ett eller annat sätt. Denna termin har vi gärna åkt upp till Fontin, ett fint naturområde här i Kungälv med fina promenadslingor med enkla faktatexter om djur och växter utsatta längs vägen. Där finns också en mycket uppskattad lekplats och en liten sjö där vi matat ankor och tittat på grodyngel. Då har vi alltid haft med oss lunch och haft picknick i det gröna.

Vad har vi lärt oss? Vi har lärt oss i princip det som jag skrivit om ovan. De större barnen kan ju mycket medan de yngre barnen givetvis fått hämta in kunskap på sin egen nivå.

Av Susanna Giselsson  • Kommentarer(0)//blogg.christella.se/#post375