Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Verksamhetsrapport vt 2014

GagnefSkapad av Christella 2014-06-14 09:50

Vad har vi gjort?

Vi har som vanligt lekt och haft mycket roligt tillsammans den här terminen. I vintras blev det mycket lek ute i snön med både skidåkning och annat. Det mest populära var nog att leka på vår källarkulle i trädgården där de susade ner på åkmadrass, stjärtlapp, kälke eller helt enkelt bara åkte på mage. När de yngsta barnen tyckte det gick lite för snabbt med madrassen kom de äldre barnen själva på att de kunde vända madrassen med snöret bakåt, sen kunde någon av de äldre hålla i snöret och glida efter på mage och på det viset bromsa farten. Alla glada och nöjdaJ! Det är väldigt roligt att se att de ofta kommer på bra lösningar på olika saker på egen hand och löser många små konflikter och problem själva.

När snön försvann blev det istället en period med väldigt mycket cykling och spring i benen, och naturligtvis gunga, gunga, gunga… Då var det också dags att inleda vårt planerade projekt ”Våren på väg”. För att följa med i hur vårsolen väcker liv i trädgården valde vi ut nio olika ställen i trädgården där vi sen tog kort ungefär en gång i veckan, från början av mars till början av juni. Det var väldigt spännande att titta om det hänt något från vecka till vecka. Sen gjorde vi i ordning en mapp på datorn så alla korten från samma ställe i trädgården hamnade efter varandra i en serie. Det blev väldigt roligt och intressant att titta på! Vi har också sått fröer i grönsakslandet och hoppas få festa på morötter i höst!

De äldre barnen har jobbat med ”Hitta vilse”. Vilse-sången på första sidan i häftet har blivit en favoritsång som de gärna sjunger! I samband med det läste vi också barnböcker i ämnet och gick på utflykt i skogen.

I maj månad fick vi två nya barn i barngruppen, en ettåring och en treåring, samtidigt som två äldre slutade. De nya barnen har kommit in bra i gruppen tycker jag.

Vi hade också en avslutning där några av barnen, som spelar instrument, hade en jättefin konsert för oss innan vi fikade tillsammans glass, kolasås, cholkadsås, strössel, glasstrutar… Mums!

Vad har vi lärt oss?

Vi har lärt oss att samarbeta och lösa konflikter ganska bra. Vi har också lärt oss mycket om vad som händer på våren. Att tex björkens löv slår ut mycket tidigare än ekens, och att äppelblommorna bara blommar några dagar innan de vissnar och likaså flera vårblommor som blommar över snabbt men är så väldigt vackra några dagar.

På våra promenader i skogen har vi pratat mycket om vad olika växter mm heter. De har också fått följa med mig till en hästhage hos en granne och hämta gödsel som vi blandade med jord och fyllde på i rabatterna och grönsakslandet och samtidigt fick tillfälle att prata om nyttan med det.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.