Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Verksamhetsrapport ht 2014

GagnefSkapad av Christella 2014-12-27 14:19

Vi har haft en trevlig termin tillsammans! Eftersom två av mina dagbarn började skolan i höstas fick jag en lite mer jämn ålder på barnen härhemma på dagarna (två barn som nyligen fyllt 4 år och ett som snart gör det, samt en 2-åring). Vi har tränat på olika gemensamma ”styrda” aktiviteter som olika spel, mest lotto eller memory, och pussel. Vi har också pysslat en del, bla tillverkade vi fina bokmärken av höstlöv, och ljuslyktor, korghjärtan och smällkarameller nu till jul, förutom att vi målat och ritat en hel del. Vi har jobbat mycket med temat som var “Alfons Åberg” för de yngre och ”Kalle Blomkvist” för de äldre. Vi har läst Alfonsböcker på samlingarna och pratat om dem. Tränat på för- och efternamn på oss själva, mamma och pappa osv, lärt oss att Gunilla Bergström är författare mm. Vi har också repeterat de böcker vi läst och lagt ut dem i långa rader och räknat dem, tränat på färgerna på dem mm. För de äldre barnen har jag läst Kalle Blomkvistböckerna och de har också sett filmerna och dessutom provat att spela in en egen liten detektivfilm!

Dessutom har barnen lekt mycket fritt och de har en fin gemenskap. Vi är också ute varje dag och leker i sandlådan, räfsar, går promenader, leker kurragömma mm.

Julavslutningen blev en väldigt lyckad dag! Alla barnen kom utklädda till tomtar eller pepparkakor. Sen bakade vi pepparkakor, tillverkade ljuslyktor, smällkarameller, korghjärtan mm.

Barnen har lärt sig mycket. Till exempel att samarbeta och göra något färdigt tillsammans, som pussel och spel. De har lärt sig mycket från Alfonssamlingarna – helt fantastiska böcker tycker jag! Och de är också duktiga på att ta hand om varandra tycker jag!  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Marie Ehnberg 2014-12-27 17:56

Alfons är toppen att jobba med! När jag jobbade på förskola hade vi det som tema en termin och det var nog ett av de roligaste teman jag varit med om faktiskt. Roligt att du lyckades hitta ännu ett tema för de lite äldre barnen! Ni verkar ha haft en rolig termin, med många roliga aktiviteter.