Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Temautvärdering ht 15

GagnefSkapad av Christella 2015-12-10 09:32

Vi har haft en bra men lite annorlunda termin eftersom barngruppen minskade mycket under sommaren. Vi har därför besökt Öppnas förskolan kontinuerligt så vi fått leka med fler barn vilket varit väldigt roligt och uppskattat!

Annars har vi pysslat mycket, särskilt mycket med pärlplattor och fri ritning. När vi ritat har vi fått bra tillfällen att prata om människokroppen och hur vi ser ut, både utanpå och inuti, och försökt rita alla delar. Vi har också arbetat med bokstäver och mycket med sång och musik och rörelsesånger för hela kroppen. Och så har vi varit på biblioteket flera gånger och lånat och läst mycket böcker!

Vi har också varit ute på skogspromenader och cyklat och rört på oss mycket och pratat om hur musklerna i kroppen tränas, hur man kan känna sig trött i början innan musklerna blir varma osv. Det har känts roligt och lärorikt och blivit många bra samtalsstunder. Ett av mina dagbarn hade en gammelmormor som dog under hösten vilket också har skapat många frågor och funderingar kring vad som händer med kroppen när man dör. Barn är väldigt naturliga och rättframma i sina frågor och funderingar. Det är härligt.

Jag har en bekant som är sjukgymnast som vi också har hälsat på!  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Marie Ehnberg 2015-12-10 10:48

Så roligt med "studiebesök"! :)

Ja, visst är det härligt med barn. Deras frågor och funderingar kommer så naturligt och är så spontana. Trots att döden är ett tungt ämne, så är det skönt att de vågar och vill försöka ta reda på så mycket som möjligt.

Det låter som att ni har fångat de dagliga tillfällena i temat. Det är bra, då blir det ofta som bäst!