Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Temautvärdering ht-16

UddevallaSkapad av Christella 2016-12-05 12:08
Så här blev vår termin. smiley

Vi började med att titta oss i spegeln och försöka berätta vad vi såg, ögonfärg, hårfärg mm. Därefter talade vi om att man med sitt ansikte kan tala utan att använda ord. Vi gjorde olika miner som arg, sur, glad och ledsen. Detta mynnade sedan ut i ett självporträtt.

Vi har talat om vikten av att äta rätt för att kroppen och tänderna ska må bra. Att de måste borstas morgon och kväll. I samband med detta tittade vi på filmen "Karius och Baktus", även boken hann vi med att läsa. smiley Sedan fick barnen pyssla sina egna små tandtroll.

Vi har talat om varje människas unika värde. Barnen fick rita sina händer, klippa ut dem och klistra på ett papper. För att det skulle bli riktigt fint fick händerna glitter på sig. Bredvid händerna gjorde barnen sina egna unika fingeravtryck. Också här talade vi om det tysta språket. Vad säger en knuten hand respektive en öppen hand.

En dag var vi riktigt tokiga. Alla barnen blev målade under sina fötter med vit färg som resulterade i fina fotavtryck på färgat papper. Fotavtrycken vände vi sedan upp och ner och pysslade dem till fina snögubbar.smiley

Målet med arbetet har varit att barnen ska inse hur fina, värdefulla och unika de är, var och en. Men också hur vi kan sända ut goda signaler till våra kamrater genom inte minst vårt kroppsspråk och på så vis få en god anda i gruppen.

Önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Lena Grunnan

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.