Christellas blogg

Christellas blogg

Om bloggen

På den här bloggen kommer vi att lägga ut bilder och berätta om vår löpande verksamhet.

Temautvärdering HT-16

PerstorpSkapad av Christella 2016-12-30 14:08
Under höstterminen har vi arbetat med temat "JAG".

Vi har haft en del förändringar i barngruppen under terminen, men till största delen har gruppen bestått av i åldern 1-3 år. Därför valde vi att fokusera mycket på kroppsuppfattningen.

Vi har arbetat mycket med sånger, rim&ramsor och sagor som handlat om temat. Vi har bl.a. sjungit favoritsången "Huvud, axlar, knä och tår" och lärt oss olika fingerramsor.

Varje barn har en egen pärm, där stort fokus ligger på "jaget".
Vi har ägnat oss mycket åt skapande aktiviteter och har bl.a. gjort hand- och fotavtryck och månadsteckningar där man tydligt kan följa barnets utveckling och olika intressen. Detta sparas i barnets egen pärm.
Vi har mätt barnen och de har fått trä "penne-pasta" på ett snöre som är lika långt som barnet själv. Spännande att jämföra varandras längd/snöre och att framöver se hur mycket man har vuxit.

Under terminen har vi utgått mycket ifrån barnens egna intressen och arbetat för att utveckla dessa.
Vi har jobbat mycket mer djur, som är ett stort intresse i barngruppen. Även baka och musik och dans har varit aktiviteter som barnen har varit mycket intresserade av.

Ett viktigt ämne har varit "jag och mina kompisar". Mycket tid har ägnats år barnens lek, som är så viktig för utvecklingen. Att hjälpas åt, upptäcka varandras likheter/olikheter, att samsas och att dela med sig är saker som vi naturligt arbetar med varje dag i verksamheten.

/Marie och Pia, Perstorp

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.